You are currently viewing Pocakos Férfi Öltönyök – Miért Fontos a Megfelelő Szabás

Pocakos Férfi Öltönyök – Miért Fontos a Megfelelő Szabás

A pocakos férfiak számára gyakran nehézséget jelent a tökéletes öltöny megtalálása. Az első probléma általában már az üzletben felmerül, amikor a túl szűk ruhák feszülnek a hason. Ilyenkor nagyobb méretet próbálnak felvenni, ami viszont túl bő lesz a karokon és a vállakon. Ezért fontos, hogy olyan szabót válasszanak, aki speciálisan a pocakos férfitest alkatához tudja igazítani az öltönyt.

A második probléma, hogy a pocakos férfiak általában magasabb derekú nadrágot szeretnének, hogy eltakarják a pocakjukat. Viszont a túl magas derekú nadrág rövidíti a lábakat, ezáltal aránytalanná teszi az alakot. A jó szabó tudja, hogy a derekat éppen csak annyira magasítsa, hogy kényelmes legyen a viselőjének, de ne legyen túl hosszú.

A harmadik nehézség a zakó megválasztása. Sokan azt gondolják, hogy egy tágabb, laza zakóval leplezhetik a pocakjukat. Azonban egy ilyen zakó csak még terjedelmesebbé teszi az alakot. Ehelyett olyan szabást érdemes választani, amely testhezálló az oldalakon, hogy kiemelje a vállak szélességét a pocakkal szemben.

Negyedjére, fontos megemlíteni az ingek szerepét is. A túl bő ing fokozza a pocak látványát. Érdemes inkább testhez álló, de kényelmes inget hordani, amely vizuális harmóniát teremt. Az inggallér típusának megválasztásával is sokat lehet segíteni az összhatáson.

Végül pedig meg kell említeni a kiegészítők szerepét. Egy jól megválasztott nyakkendő optikailag megnyújthatja a felsőtestet, mintától függően pedig elterelheti a figyelmet a pocakról. Az öv is sokat segíthet a derek kiemelésében.