You are currently viewing Hogyan öltözzünk fel állásinterjúra?

Hogyan öltözzünk fel állásinterjúra?

Ha személyes interjúra hívnak bennünket, ne feledjük, milyen jelentőséggel bír az „első benyomás”, hiszen néhány pillanat alatt kialakíthatnak rólunk pozitív vagy ugyanakkor negatív véleményt is. A szakmai tudás elengedhetetlen, de az öltözék is nagyon fontos szerepet kap, és nagyban befolyásolhatja a végeredményt.

A trendek jönnek-mennek, de a stílus örök marad. Itt nem érdemes kísérletezni, ezért néhány tanácsot érdemes megfogadnunk:

Az öltöny esetében maradjunk a tengerészkék, szürke, nyáron esetleg a világosbarna valamely árnyalatánál, attól függően, hogy mely színek a legelőnyösebbek számunkra. Ingeknél a kevesebb több elve alapján, egyszínű vagy hajszálcsíkos, illetve világos árnyalatot válasszunk.

A nyakkendő, melynek anyaga lehetőség szerint selyem legyen, az öltöny és/vagy az ing színvilágával megegyező legyen, így lehet harmonikus összhatást elérni. Cipőnek barna vagy fekete színűt válasszunk, ami minden esetben bőr legyen. Kevés szó esik a zoknikról, pedig ezzel könnyel el lehet rontani az összképet: színét illetően mindig a cipőhö vagy a nadrághoz passzoljon, hosszát úgy válasszuk meg, hogy ne engedje láttatni a lábunkat!